dilluns, 7 de maig del 2012

Feina i menja

Dia de feina, de 9.30 fins a les 19.00. He enviat els meus primers calculs ONIOM al cluster que tenen en el grup on estic ara, el Falcon! Un gran nom, no menys que els nostres. Es tot un món això del ONIOM, encara he d'aprendre molt. Demà començaré a fer proves amb CI.

Com avui he estat tot el dia al Institut, he anat a dinar fora, vaja com cada dia. He trobat aprop de la feina un bon establiment de menja "rapid" japonès. Fans els plats típics japonesos, Gyudon(Carn i arros), Katsudon (Carn rebosada, ou i arros), Curri i alguns plats de udon (un fideu gruixut). I tot a bon preu. Per exemple, avui he menjat el següent per 450 yens (menys de 4,5€) - Gyudon de porc i Udon amb condiment.

Una particularitat dels restaurant i establiments de menja japonesos es que et donen aigua completament gratis o te. En aquest cas és te.

Per la nit no tenia cap intenció de sopar fora, però un company del despatx m'ha comentat si volia anar a menjar sushi amb ell i un altre company de feina, en un restaurant que coneixien que era molt bo. I com negar-se a aquesta oferta?
I a les 7 de la tarda hem anat a sopar. S'ha de dir que a Japó no canvien l'hora per tant a les 19h ja és de nits. M'ha portat al típic restaurant de sushi giratori, però semblava amb una mica més de nivell (ens ha tractat de -sama). Com es sol fer en aquest restaurants, hem demanat nosaltres que ens preparessin coses en comptes d'agafar el menjar que anava rodant. Per sort tenien una carta en angles, que facilitava les coses. M'he deixat guiar pel que el meu company demanava, ja que semblava tenir experiència.



I gracies a això he provat una de les coses més bones que he tastat mai: ôtoro. ôtoro és una part de la tonyina que té una major quantitat de greix, fent que sembli gairebé un filet de carn. No sabria descriure la sensació, pero crec que mai havia menjat una cosa semblant. M'ha agradat molt. Això si, dos nigi-Zushi valien 700 yens (7 euros). Ara bé, crec que s'ho valia. Aquí us deixo d'on s'extreu el ôtoro i quin aspecte té. Si, és peix la imatge de sota.





4 comentaris:

  1. S'ha de dir que es un bon post ho he trobat molt interesant sobretot aixo del otoro que no tenia ni idea que existia.

    ResponElimina
  2. Ara que m'hi fixo...
    - En la primera foto hi veig una llesca de pa Bimbo afogada dins d'un líquid i una clara.
    - En la segona, tot i que la sopa té molt bona pinta, dona la sensació d'estar a 80º (mínim)
    - I a la tercera hi veig una llengua humana al cim d'una pilota d'arròs.
    Coses de la imaginació. :-)

    ResponElimina
  3. - La primera, si te de dir la veritat, no se ben be que es. Es com pa mullat, torrat, pero molt més consistent.
    - Et confos esta a 90 graus. Estava calenteta, pero la sopa també té una extura extranya que fa que sembli més calenta.
    - Es tonyina xD Bonissima.

    ResponElimina