dilluns, 25 de juny del 2012

Uji


Avui me pres el dia lliure perque volia anar a Uji. Principalment volia visitar els estudis de Kyoto Animation, que esta no estan a Kyoto. De fet Uji esta molt aprop de Kyoto i la mateixa Universitat de Kyoto té un campus allà. Per aprofitar el viatge he anat també a veure un dels atractius turístic més grans de Japó, que esta a Uji: Byōdō-in, declarat patrimoni de la Humanitat per la Unesco. Si algú ha estat a Japó és el edifici que surt a les monedes de 10 iens - aquest es un dels motius pel qual he anat xD.
Primer he anat a Byōdō-in. Per anar només cal parar a la parada Uji i caminar uns 300 metres, travessant un pont amb un riu bastant ample.


L'entrada val uns 600 yens, un xic car, però amb el preu inclou l'entrada al museu del Byōdō-in. Per 300 yens més pots entrar també a l'interior per veure la sala del Fenix on hi ha un gran buda d'or. Personalment m'ha agradat força, el lloc es molt maco i impressionant. I el museu interior esta bastant bé, es poden veure pergamins joies i els budes flotants que acompanyaven al gran Buda de la sala del Fènix. Llàstima que no es poden fer fotografies al interior del museu.





El temple amb unes noies tendres que anaves amb kimono.

Foto que he fet infraganti dins del museu. Son un pergamins antics de sutres budistes.
 Quant he sortit i me dirigit de nou a l'estació m'he trobat una senyal que marcava cap a el temple xintoista de Uji, a poc del peu de la muntanya. Marcava uns 300 metres - que han estat més segur- així que he anat.
 


Després de fer profitós el viatge de tren (casi 800 yens...) me dirigit al KyoAni, el principal motiu del viatge, i la principal decepció. Fa uns anys vaig anar a la seu de Square-Enix i vaig conseguir-me colar per veure els programadors, però KyoAni es especialment petita. Només disposa d'una planta en un petit edifici a Uji, allunyat a més del centre. Tot i així tenien una petita botiga en la planta inferior on venien de tot, inclosos cells originals de les series. He fet una petita compra d'una frikada, per demostrar que al menys he anat xD




1 comentari:

  1. El que és impressionant és la de fotos que pots fer sense que hi hagi ningú al mig. Deu ser molt bona temporada per visitar aquests llocs.

    ResponElimina