dimecres, 25 de juliol del 2012

Odi

Algun cop m'han comentat que les meves entrades són molt felices. I és que en general estic bé i es divertit cada dia. Però hi ha coses que no m'agraden tant. I possiblement en el top de les coses que odio esta el teclat que utilitzo a la feina.


A simple vista sembla un típic teclat mac (del quals no soc molt amic...). Pero si ens fixem, veiem que és Japonés. En principi cap problema que no poguem solventar canviant la configuració del teclat. És un xic més incomode perque la tecla de borrar o la del espai són més petites o perque falta la tecla de <>, però són petites coses que et pots acustumar. Ara bé, si ens fixem més podrem veure com els senyors de Apple volien ser més que ningú i van canviar altres altres aspectes. Per exemple, anem a buscar el Bloq Mayus... on és? Esta al lloc del Control dret. Tecla que no existeix en el teclat Mac Japonès. Comencem bé, bueno, al menys no toco massa el Mayus. Així doncs que hi ha al lloc del mayus? Doncs el control... El control esquerra. I en el lloc del control esquerra, el Alt (alt dret). Es a dir, la combinació de tecles Control+Alt és increïblement estranya. Per acabar-ho de adobar, les tecles de Fn només s'activen amb la tecla Fn (sino fan de tecles multimèdia) i el boto que hauria de ser el Insert esta canviat per Fn. De fet el boto Ins no existeix. En canvi hi han botons F13-F19 que en GNU/Linux no tenen cap utilitat. Tampoc ImprPant. I finalment, la part del teclat numèric li han afegit un =, modificant el ordre general.


En general els primers dies em vaig estar barallant bastant i perdent molt de temps per culpa del teclat... El pitjor es que això només passa amb els teclat Mac (tots els models). Els teclats japonesos normals mantenen el ordre que tenen normalment i que he vist en tots els llocs que he anat.

Sort que aviat s'acabarà aquesta relació odi-odi amb aquest teclat.

4 comentaris:

  1. Aiiixxxx jo m'estic intentant adaptar al teclat de UK pero em costa una mica sobretot els signes... perque sense c trencada o accents jo visc la mar de be pero la @ i sobretot _ -/ > < estan en llocs molt raros
    i quan em comenso a acostumar a la feina despres el portatil de casa es normal...

    Pero realment tu estas molt pitjor amb tot aixo del ctrl i els Fn...

    Anims!!! :)

    ResponElimina
  2. jeje...y que coño hacen la teclas dsjsdi y opwfko al lado de la barra espaciadora?

    ResponElimina
  3. Bueno, pensa que podria ser pitjor, podria ser azerty xDD

    La de la dreta de l'espai hi diu Kana, (conjectura) pot ser per canviar de Hiragana a katakana i a l'inreves?

    La de l'esquerra Kanjis, ni idea de que diu.

    ResponElimina
  4. Les tecles aquestes son per canviar de modes, per Kana kanji i coses així.

    ResponElimina