dissabte, 2 de juny del 2012

Ruta turistica

Ja estem a juny, falten menys perquè acabi la meva estada a Kyoto i comenci les meves vacances. Preparant una mica aquestes vacances, fa temps que tenia pensada fer una ruta per on volia anar per preparar-la per les vacances i no trobar-me sorpreses. L'avantatge de viure aquí, sol i sense res millor a fer, a part de avançar en el projecte. La ruta en qüestió és anar al pavelló de plata, passeig del filòsof i acabar amb el temple Nazen-ji. És una ruta bastant típica de fer per Kyoto. Com em sobrava temps i anava amb bici, finalment l'he fet una mica més llarga, com podeu veure en el google maps.


Primerament he anat amb bicicleta al l'entrada del pavelló de plata, el Ginkakuji. És sense cap dubte un dels grans atractius turístics de Kyoto, que no son pocs. A diferencia del pavelló daurat (Kinkakuji), al qual aniré un altre dia, el Ginkakuji no esta cobert de plata. Originalment es va pensar en fer-ho, però per aquella època no hi havien diners i el Shogun no va poder acabar el pavelló.

Per anar al Ginkakugi hi ha tot un carrer totalment comercial/turistic, ple de suvenirs i botigues amb menjar tipicament japonès. Però el més interessant i possiblement menys conegut es el temple sintoista que hi ha just al costat. Just al peu de la muntanya. No és gran cosa, però esta bé i no hi sol passar gairebé ningú, tot i esta al costat un dels carrers on deuen passar més persones a Kyoto.



Un cop he donat una volta i he fet algunes fotus, he agafat la bicicleta que tenia aparcada en l'entrada del carrer i m'he dirigit al passeig del filòsof. Es un llarg caminet al costat d'un canal d'aigua tot ple de cireres. És anomenat així perque un important filosof japones del segle XX, Nishida Kitaro, hi passejava cada matí per meditar. El recorregut és simplement màgic. A un pas de la natura i de la ciutat, el paseig es manté bastant pur de botiges. És bastant agradable inclús anant amb bicicleta. No he trigat més de 30 minuts a fer-lo complet al bicicleta per això.



Al llarg del passeig hi ha fins a 5 temples diferents, però avui me parat kumanonyakuoji, un temple sintoista que puja la muntanya i que és el punt final del paseig del filosof. Petit, però m'agrada molt que estigui tant prop de la natura.



Llavors, un cop fora del paseig me dirigit cap el temple, Nazen-ji. Nazen-ji es un temple budista molt gran i molt antic -data de 1210. Amb uns jardins i unes vistes increïbles, és una visita casi obligada a Kyoto.


Llavors, com era aviat (no havia trigat més de 40 minuts a fer el trajecte amb bicicleta) i guiat pels mapes que havia anat vienet, me dirigit al Heian-jingu. No esta a més de 20 minuts de Nazen-ji. I de camí, una sorpresa. Per entrar al temple Heian, hi ha un tori enorme al ben mitx de la carretera. Es bastant impressionant.


El temple Heian es sintoista i és dels més grans que he vist. Un gran pati i bastants edificis, es un lloc macu de veure. Hi ha uns jardins a la part esquerra, però valen 600 yens veure'ls...








Un cop acabat això, he anat a dinar. Us deixo unes fotus més que he anat fent ;).




1 comentari:

  1. M'encanta el temple Heian ><

    Ja pots anar fent rutes, per quan hi anem xD

    ResponElimina