diumenge, 24 de juny del 2012

Yasaka-jinja i Palau Imperial

Ahir, abans d'anar a treballar em vaig permetre el luxe de donar una petita volta per Kyoto. De fet tenia ganes d'anar a veure com era el Palau Imperial de Kyoto, perquè mai hi havia anat. A diferencia del Palau de Tokyo, el de Kyoto esta la major part dels dies sense emperador. De fet es manté més com a tradició, ja que Kyoto és l'antiga capital de Japó.

El Palau Impreial és un recinte enorme de, més o menys, 1 Km². A dins hi ha bàsicament jardins, parcs i 2 edificis emmurallats més. Un d'ells el palau en si. No se si vaig anar massa aviat però el Palau estava tancat. Tot i així, m'han comentat els companys de feina que no val massa la pena visitar pel preu que val. Potser un altre dia li dono una oportunitat. Això els jardins i parc són molt agradables i un lloc perfecte per passar una estona amb tranquil·litat.


Com la visita s'em va fer curta vaig decidir anar a Gion a veure que em trobava. De camí vaig trobar dos petits temples abans d'entrar a Teramachi Dori, un sintoista i un budista. Impresionant la portada dle temple budista!






Un cop a Gion, el primer lloc emblemàtic que trobes es Yasaka-Jinja. Com en la ultimà visita no em vaig poder parar, aquest cop vaig decidir deixa la bicicleta on vaig poder i explorar-lo al màxim. Yasaka-jinja, és un santuari xintoista construït a l'any 656. El Yasaka-jinja s'esten per tot el peu de la muntanya i dona lloc a  altres santuaris xintosites i temples budistes. Tot això envoltat de jardins, boscos, petits llacs artificials i rierols, transformant la entrada del Yasaka en la porta a un dels llocs més macos de Kyoto, pel que fa naturalesa.










En el temple budista que hi ha més amunt de la muntanya vaig poder veure un ritual budista, no se ben bé a que.

Després al baixar vaig trobar-me amb una cerimònia de matrimoni xintosita al Yasaka. Aquest tipus de cerimònies són estranyes de veure perquè actualment a Japó esta més de moda casar-se pel ritus Cristià, ja que permet casar-se de blanc. Ara, qui practica les cerimònies xintosites solen ser gent de estatus alts.



1 comentari:

  1. Com sempre, una bona entrada. Sempre aprenc alguna cosa. A quina hora hi vas anar que estigués tancat?
    Per cert, la cerimònia no sé què és, però s'assembla molt a un casament.
    Salutacions!

    ResponElimina