dijous, 17 de maig del 2012

Aoi Matsuri (15 de Maig)

Fa un dies vaig agafar un refredat, ja que per aquí ha fet força fred últimament. Ara sembla que tornen a remuntar les temperatures. Així que el dimarts, com plovia bastant, vaig decidir no sortir de casa. El dia següent vaig anar a treballar com cada dia. Cap al mig dia un company de feina em ve a parlar sobre uns assumptes del ONIOM i el Amber (és una mica caos això al Gaussian) i de cop em diu si se que aquell dia es feia el Aoi Matsuri. Això el dia 16. És veu que com el dia 15 va ploure tant van posposar-ho per dimecres. Sort la meva, ja que em trobava millor. Així que vaig agafar la informació que em va donar i em vaig dirigir cap on estava fent-se. 
La informació que em va oferir el meu company. El llibret esta en angles!
Aoi Matsuri és un dels esdeveniments més importants i sobretot antics que es fan a Kyoto. Es remonta fins al 550 D.C., on el emperador de llavors, per aturar les fortes tempestes que estaven destrossant la ciutat, va enviar un missatger amb una ofrena als temples de les deidetats de Kamo, perquè paressin les tempestes. El missatge va anar acompanyat de genets-arquers (una especialitat molt important en el Japó medieval). Aquest fet es va convertir en un ritual, que cada 15 de Maig, la casa del emperador a Kyoto fa als temples de Kamigamo i Shimogamo. Amb els anys, aquest ritual s'ha fet més i més grans i un gran nombre de personalitats fa la processó amb el missatger, els genets i  les ofrenes. 
Una de les ofrenes carregada per un bou.

Jo vaig arribar lleugerament tard, ja que començava a les 10a.m.. Vaig anar directament al temple de Shimogamo, la primera parada que té la rua. Allà ja em vaig torbar amb una petita fira i demostracions dels genets. Bastant interessants. De fet el temple em va agradar força, per ara tinc perdent de tornar, era molt gran i molt verd.


Unes fotografies del temple.


Despres, abans de sortir, vaig tenir el privilegi de veure com es preparava la Saio-dai, o això entenc el el fulletó que em van donar.


Llavors ja vaig seguir tot el recorregut des de el Temple Shimagamo fins el temple Kamigamo. Un trajecte a peu de casi una hora. Una mica llarg, certament. Pel cami vaig anar fent fotus i videos dels que veia. Aquí les que m'han fet més gracia.











Un deixo amb un vídeo en el temple de destí i la fira que hi havia muntada al voltant.



Crec que els vídeos són massa llargs. Ho sento xD



2 comentaris:

  1. Com que massa llargs els videos!! Massa curts diria jo! XD
    El desfile pel carrer és una mica trist, no? Em refereixo a que no hi ha gaire ningú. En canvi en aquell descampat hi ha molta gent.
    Mola la parada que té les cares de Bola de Drac en el toldo! XD
    Per cert, la informació que et va donar el teu company també incloia aquelles cartes de BANDAI que es veuen a la foto? jejeje
    Ens veiem!

    ResponElimina
  2. Interessant entrada, ja has pillat forces festes amb els pocs dies que has estat xDD

    El pròxim cop que facis vídeos quan giris de posició la càmera fes-ho més lent, perque després no s'enfoca i no pots veure molt bé el que volies ensenyar ><

    ResponElimina