dimarts, 22 de maig del 2012

Eclipsi solar

El dia 21 de Maig, ahir dilluns, va haver un eclipsi solar a bona part de Japó i la costa Oest de USA.

Més info: http://eclipse-maps.com/Eclipse-Maps/Gallery/Pages/Annular_solar_eclipse_of_2012_May_20.html
http://shadowandsubstance.com/201205/Japan.swf

Com es pot veure en el primer link, per Kyoto pasava tocant el límit, pero era total. O això en pensava. En realitat segons la wikipedia, era Anular. Es a dir, si ve la lluna pasava completament per davant del sol, estava prou lluny com per no tapar-lo completament. Així que no es "feia" de nit durant el dia.Una llàstima, perquè es el que esperava. Pero un eclipsi de sol és un eclipsi de sol. Així que ahir em vaig llevar aviat i vaig anar al riu per veure millor el eclipsi.

I com em suposava, estava plegat de japonesos per veure-ho també.



Aquest part del riu és on s'ajunten els dos rius que passen per Kyoto i bastants gent ve a passejar o fer altres activitats de lleure. Hi tinc algun que altre record interessant en la zona.

També vaig gravar un parell de vídeos del ambient, però per llàstima no es pot veure el eclipsi, ja que havies de tenir la càmera preparada per fer-ho.


En uns dies publicaré una altre entrada, ja que dissabte vaig anar a Osaka i vaig fer algunes fotus interessants pel major fan que tinc al blog ;)

2 comentaris:

  1. Ostres, aquests japonesos no se'n perden ni una eh! Llàstima que deu ser molt difícil captar amb un telèfon l'efecte d'un eclipsi.
    Eiii!!! Hi vas trobar el Potato allà?!?!
    Per cert, no sé si has vist les fotos que ha posat en Ferran de l'eclipsi. Ell també el va poder veure.
    Salutacions, cuida't i aprofita!!!!

    ResponElimina