dissabte, 12 de maig del 2012

Petita pasejada per Gion

Gion possiblement és un dels barris més emblemàtics de Kyoto. Una gran part de les cases s'ha conservat com en el Japó medieval, va ser (i és) un dels barris de geishas més important de Kyoto i hi ha una quantitat de temples impressionant. Vaja, una visita segura si vens a Kyoto. Per aquests motiu, ahir vaig decidir anar a donar una volta, volia explorar el terreny. Ja hi havia estat algun cop, però els carrers són una mica laberíntics i costa trobar-s'hi. Així que vaig agafar la bicicleta i vaig baixar el riu fins plantarme a l'estació de Gion-shijo.
Fotografia del riu mentre esmorzava algun cosa.
Des de l'estació vaig fer el següent recorregut:
Link de google maps.

Primerament em vaig plantar a Yasaka-jinja, un temple xintoista (o sintoista) que podríem dir que es el inici del barri. De fet jinja fa referència a que es un temple xintoista. Abans per això, des de l'estació fins al temple hi ha un carrer comercial plegat de botigues, molt comercial-turístic.

Entrada del Yasaka-jinja
Seguidament vaig agafar el carrer principal, Higashi-oji dori, que talla tot gion i quant vaig tornar a veure algun temple, vaig tornar a entrar. I vaig tenir la sort d'arribar on hi ha el gran buda de Ryozen Kannon, juntament amb un temple budista al davant. I a sobre d'aquest hi ha un altre temple, ben bé al peu de la muntanya, on per 200 yens et deixen fer un passeig pels boscos i jardins. El temple xintoista Ryozengokoku té varies estàtues dedicades als herois de la segona guerra mundial.


Llavors vaig passar un gran tori de pedra que indicava la part més alta del cami i vaig baixar directament un altre cop cap al carrer principal.


Un cop al carrer principal vaig decidir anar al kiyomizudera, temple budista molt famós a Kyoto, tant per les font d'aigua que té i que en un altre moment explicaré, com perquè suposadament no hi ha cap peça metàl·lica que sostingui la gran plataforma de fusta de 13 metres. Hi ha altres llegendes com la de saltar des de ell que dona sort, però actualment esta prohibit xD
L'interessant també del temple són els carrers comercials que el porten a ell, plens de botigues tradicionals i d'altres que miren que compris tot el que tenen i més.
Portala que porta cap a kiyumizudera

Carrer comercial. No pasen cotxes i les bicicletes han d'anar de la mà.

Colegiales i dones amb kimono. Gran Kyoto.
Com podeu veure, no, no vaig entrar a cap perquè com anava amb la bicicleta no volia parar-me a buscar un lloc per deixar-la. Tinc intenció de tornar, ja que això era una visita preliminar xD També si mireu la rota veure-ho que vaig donar més voltes que un burru xD és el que hi ha.

Seguidament d'això vaig anar cap a l'estació de Kyoto ja que havia de mirar un parell de coses. El camí el vaig seleccionar diversos temples més. El més impressionant segurament el Sanjusangendo. No vaig entrar (entrada 600) però era enorme. Si vaig entrar al temple que tenia just davant, Yogen-in. Aquest últim era una barreja entre budista i xintoista molt interessant.
Entrada de Sanjusangendo, el temple esta ben cuidat.

Sortida de Yogen-in. Estava bastant macu tot.
I aquí s'acaba el seguit de temples que vaig visitar ahir dissabte. Però la cosa no acaba aquí. Després faré una altre entrada, ja que ahir va ser un dia molt productiu.

1 comentari:

  1. Molt completa l'entrada, m'ha agradat molt. La última foto està molt bé, quina pau! Però cada una d'elles té coses interessants.
    Fins la propera entrada!

    ResponElimina