diumenge, 15 de juliol del 2012

Gion Matsuri (II) - Yoiyama

Gion matsuri es una festa ben complexa: des de el dia 2 de Juliol fins el dia 29 hi han petits o grans actes per celebrar-ho. Els actes més grans comencen el dia 14, amb lo que s'anomena Yoiyama o  Gion Bayashi: el preludi del gran esdeveniment, el Yamahoko. En aquest moment, els encarregats de les carrosses o hoko les comencen a muntar al carrer. hi ha un total de 32 hoko repartides pels carrers Shijo, kawaramachi i Oike. Cada hoko té la seva tradició i està encarregada per un o diferents comerciants de la zona. Comerciants que obren les seves cases perquè tothom pugi veure els seus tresors tradicionals. Possiblement són els millors dies per perdre't per la part més cèntrica de Kyoto, que tot i que no manté el aspecte més tradicional del Japó medieval, pots veure coses realment interessants.
Ahir mateix vaig anar amb el meu company a donar un volt de bon matí per veure que ens podia oferir la ciutat i vaig quedar meravellat. Ja és començava a veure la màgia de aquesta festa tradicional. Cases tradicionals al ben mig d'edificis enormes, amagades de tota evolució, carrers tallats per la construcció dels hoko i molta gent il·lusionada per veure-ho tot. A part ja començaven a haver les primeres paradetes en els carrers. No puc dir ben bé per on vam passar perquè vam anar donant voltes per anar veient el que ens oferia.





Una pasejadeta per Teramachi-dori i el que oferia una de les cases dels comerciants.

Després d'una estona rodant ens vam trobar el primer hoko i el millor!(per mi). Ens van deixar pujar a dalt (possiblement perquè erem estrangers).





















Llavors vam anat caminant trobant altres hoko i un petit carrer o ja s'havien instal·lat les paradetes. Vam veure altres hoko que deixaven pujar, però la majoria valien diners (entre 10 i 20 euros). Les paradetes són les típiques que es veuen en molts festivals d'anime, la majoria per nens. També ens vam trobar amb diferents cases on mostraven les seves riqueses.













Al cap de una estona, més! ;)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada