dissabte, 21 de juliol del 2012

Voltants de Shugakuin

Fa temps que volia fer aquesta entrada però no he trobat el moment encara per fer-ho. Com alguns sabeu estic vivint a Kyoto, en concret a la I-House Shugakuin. Més o menys esta a uns 50 minuts de la estació de tren central de Kyoto amb bicicleta. Vaja, lluny del centre. Però això té alguns avantatges (a part que el institut em cau bastant a prop xD), com poden ser estar a prop de la muntanya i la natura en general. De fet Kyoto esta envoltada de muntanyes en gairebé totes les direccions i per tant esta allunya del centre vol dir que a la residencia estem molt a prop de la muntanya. I normalment en les muntanyes i boscos el que hi ha són temples!
Seguint el carrer de la porta del darrera de la residencia, sense caminar més de 5 minuts entrem en un santuari xintoista important. En res trobem els típics toris (arcs de pedra o fusta vermella) que marquen el inici d'un espai sagrat.

Després de pujar una mica més, trobem el santuari en si. Disposa d'un espai per fer teatre Kyogen, d'un arbre sagrat, un gran santuari i 4 petits. 



Després, en un costat d'aquest hi ha un petit bosc on perdut al centre d'aquest hi han un parell de santuaris. Potser el que em va fer més gracia és una senyal que estava en castella, japones, angles i xinés.


Sortint del bosc i seguint el camí hi ha un gran temple budista i un petit temple xintoista amb un llag, molt macu. Tinc un video del lloc.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada